06-518 768 09
Nederlands Engels

I -Type - 2 tot 4 personen

Informatie over deze accommodatie:

Type Camper I -Type - 2 tot 4 personen Slaapplaatsen 4
 • Informatie
 • Foto's
 • Prijzen
 • Beschikbaarheid & Reserveren

I -Type - 2 tot 4 personen

Dronrijp, Nederland


Vanaf voorjaar 2021 heeft Friesland Campers een volledig nieuwe serie buscampers in de verhuur. Deze splinternieuwe campers met 2.3 Fiat Ducato Multi-jet motor van 120PK met Euro-6 AddBlue-motoren zijn de nieuwste telgen in ons assortiment.

Over deze buscampers is goed nagedacht. De stoelen voorin zijn gemakkelijk om te draaien, je zit meteen aan je tafel. Ook de keuken bij de hand en een mooi uitzicht door de ramen! In de buscamper zit een vast bed, dus van je zitje zo je bed in! Er zit veel opbergruimte in, zodat je gemakkelijk je spullen kwijt kunt.

Deze buscampers zijn er geschikt voor 2 personen, maar kunnen ook worden voorzien van 2 extra vaste slaapplaatsen voor bijv de kinderen, zodat je 4 vaste slaapplaatsen hebt. 

Er zit een vast toilet in, met douche en wasgelegenheid. Fijn voor de nacht! Ook alle ramen zijn te verduisteren.

De camperbussen die met verschillende materialen binnenin zijn afgewerkt, zijn allemaal voorzien van een koelkast, verwarming, verlichting op diverse plaatsen, kraan met spoelbak en kookplaat met twee pitten. Het elektrische gedeelte wordt gevoed door een boordaccu. Maar als je hem op de camping op de stroom aansluit, schakelt alles over op de netspanning, dan kun je ook gewoon de stopcontacten gebruiken, die zich binnen in de bus bevinden.

Er zit een vaste watertank van 100 liter in. En een vuilwatertank die je kunt lozen boven een daarvoor bestemde put. De camper heeft een combiketel, die zorgt voor een zeer aangename temperatuur, ook in de winter, en waram water. De combiketel draait op een op een lpg-gasfles, plus er is nog een reserve gasfles aanwezig. In de camperbus zit airco en cruisecontrol. En natuurlijk zit er een fietsenrek op voor twee fietsen. Verder is hij voorzien van inventaris en stoelen en een tafel.

Omdat een buscamper gemakkelijk te parkeren is en smalle straatjes geen probleem zijn. Daarnaast is een buscamper minder goed als camper te herkennen en juist goed te gebruiken als uw dagelijkse metgezel. Ook is een buscamper zeer compact; met vast bed, toilet, douche, keuken, zithoek en veel bergruimte. En de grote schuifdeur geeft een heerlijk buiten gevoel. Een buscamper rijdt als een personenauto, met als voordeel dat je hoog zit en het verkeer overziet. Door de sterke motor is het ook nog eens zorgeloos rijden door de bergen! 

Omdat het dakgedeelte relatief klein is, zit er geen dakairco op dit type bij ons. Maar doordat deze bussen goed geventileerd kunnen worden, zal slapen ook in de warmere oorden prima gaan.

De I-type campers hebben een fietsendrager, waarop 2 electrische fietsen meekunnen. Overal waar je komt, kun je dus even de fiets pakken en lekker gaan fietsen.

Kortom, een hele prettige compacte camper, zowel voor z'n tweeën als met een jong gezin.Op deze pagina vindt u onze prijzen.
Let op! Op mobiel/tablet moet u naar rechts scrollen om de volledige prijzen te zien.

Huurprijzen 2024    
     
Seizoen: Periode: Per week:
Laagseizoen 27 okt '23  - 29 maart  € 495
Laagseizoen bij 3 weken huur of meer (3=2) 27 okt '23  - 29 maart  € 330
Laag-voorseizoen 29 maart - 26 april € 545
Laag-voorseizoen bij 3 weken huur 29 maart - 26 april € 475
Voorseizoen 26 april - 31 mei € 715
Middenseizoen 31 mei - 5 juli € 845
Zomervakantie Zuid 5 juli - 12 juli € 1.085
Zomervakantie Noord 12 juli - 23 aug € 1.185
Zomervakantie Midden 23 aug - 30 aug € 1.085
Nazomer 30 aug - 27 sept € 845
Naseizoen 27 sept - 25 okt € 645
Naseizoen bij 3 weken huur of meer  27 sept - 25 okt € 555
Laagseizoen   25 okt - 28 maart '25 € 495
Laagseizoen bij 3 weken huur of meer (3=2) 25 okt - 28 maart '25 € 330

TOELICHTING:

 • In het laagseizoen verhuren we in principe alleen voor 4 weken of meer; dit ivm onze lage prijzen in deze periode (€ 295,- tot € 345,- per week), maar er zijn enkele uitzonderingen welke hieronder zijn beschreven:
 • In de kerstvakantie/voorjaarsvakantie (21 dec '24 - 7 jan '24 en 17 feb '10 feb ‘25 – 25 feb '25) is de minimale verhuurperiode 9 dagen, als er in de Benelux wordt gebleven;
 • Bij andere aanvragen of periodes stuur altijd even een mailtje naar info@frieslandcampers.nl om te kijken of er een gaatje is gevallen of er andere mogelijkheden zijn;
 • In de kerstvakantie/voorjaarsvakantie geldt een toeslag van € 10,- per dag;
 • In nagenoeg alle Europese landen (ook Frankrijk-Pyreneeën!) is het strafbaar om tussen 15 november en 15 maart op zomerbanden te rijden zonder toerusting voor winterse omstandigheden, zoals winterbanden of sneeuwkettingen (zie ook o.a. website ANWB; bij constatering ervan betekent het terug naar Nederland + een hoge boete;
 • In vele Europese landen is daarnaast in de camper hebben van sneeuwkettingen ook verplicht; deze kunt u bij ons aanvullend huren;
 • De campers zijn alleen verzekerd in het laag-/voorseizoen onder de lijn Barcelona – Rome bij langdurige huur, dus 4 weken of meer. In overleg met ons/na aanvraag bij de verzekeraar kan hier (iets) van worden afgeweken; e.e.a. heeft te maken met huurders die in korte tijd lange afstanden gaan rijden, lang achter het stuur zitten en hierdoor afgelopen jaren de nodige (zware) schades hebben veroorzaakt;
 • In het laag-/voorseizoen mag er niet naar Scandinavië worden gereisd zonder uitdrukkelijke toestemming van ons/verzekeraar; dit ivm het (sterk) verhoogde risico op schade ivm continue bevriezing van wegen in grote delen van Scandinavië, waarbij zgn “spijkerbanden” voor de verzekeraar/wettelijk verplicht zijn;
 • De campers worden alleen verhuurd aan gezinnen of stellen; geen gezelschappen.
Slaapkamers N.V.T
Slaapplaatsen 4
Aanwezig: