06-518 768 09
Nederlands Engels

G-Type - 2 tot 7 personen

Informatie over deze accommodatie:

Type Camper G-Type - 2 tot 7 personen Slaapplaatsen 5
 • Informatie
 • Foto's
 • Prijzen
 • Beschikbaarheid & Reserveren

G-Type - 2 tot 7 personen

Dronrijp, Nederland


De G-type campers zijn de campers die vanaf 2015 en 2016 helemaal nieuw in de verhuur zijn genomen. De G-type campers zijn de grootste en ruimste campers van Friesland Campers.

Dit zijn de populaire campers onder de families met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar, omdat er heel veel ruimte in zit en alle 4 vaste bedden een lengte hebben van 2.20 meter. Daarnaast kan er nog een 5e slaapplaats worden gecreëerd door de tafel neer te doen en deze als bed in te richten.

Niet alle campers zijn geschikt voor 5 of meer personen. Er zijn ook enkele G-types met 4 gegorgelde plaatsen op kenteken; informeer dus altijd eerst wat er nog beschikbaar is voor hoeveel personen.

Door het grote succes van deze lijn, zijn er vanaf 2017 en 2018, de G+ modellen met zuinige Euro6-motoren (welke een toeslag hebben van € 10,- per dag), nog een aantal campers van dit type extra in de verhuur genomen. Deze campers hebben een zuinige motor met cruise control, zes versnellingen, TomTom navigatie, autotelefoon en een zeer uitgebreid veiligheidspakket.

Wij hebben alle campers uitgerust met een versterkt fietsenrek speciaal voor electrische fietsen.

De campers zijn allemaal standaard uitgerust met Euro5-motoren en al erg zuinig in gebruik, maar de Driving ECO2-functie vermindert het brandstofverbruik nog verder. De campers zijn standaard uitgerust met de nieuwste generatie ESP, wat zorgt voor meer stabiliteit, grip op de weg én bovendien corrigeert. Op deze campers zit standaard een veiligheidssysteem met verschillende airbags voor de bestuurder en de bijrijder. Bovendien kunt u uw mobiele telefoon eenvoudig integreren in het systeem, zodat u autotelefoon hebt gedurende uw reis en hands free kunt bellen. Via de R&Go-app* bladert u snel door uw contacten en muziek.

Daarnaast zijn de campers ingericht met werkelijk alle denkbare gratis opties, meer dan 200 in totaal, zoals een lcd-tv met dvd-speler/usb-poort, airco en climate control in het leefgedeelte, combimagnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, ANWB-campingsgidsen ACSI-camperplaatsen boeken, een volledige kampeerset en uitgebreide opslagruimte, waardoor het een camper is voor vele doeleinden.

 

Op deze pagina vindt u onze prijzen.
Let op! Op mobiel/tablet moet u naar rechts scrollen om de volledige prijzen te zien.

Huurprijzen 2024    
     
Seizoen: Periode: Per week:
Laagseizoen 27 okt '23  - 29 maart  € 495
Laagseizoen bij 3 weken huur of meer (3=2) 27 okt '23  - 29 maart  € 345
Laag-voorseizoen 29 maart - 26 april € 495
Laag-voorseizoen bij 3 weken huur 29 maart - 26 april € 395
Voorseizoen 26 april - 31 mei € 675
Middenseizoen 31 mei - 5 juli € 825
Zomervakantie Zuid 5 juli - 12 juli € 1.185
Zomervakantie Noord 12 juli - 23 aug € 1.285
Zomervakantie Midden 23 aug - 30 aug € 1.185
Nazomer 30 aug - 27 sept € 815
Naseizoen 27 sept - 25 okt € 615
Naseizoen bij 3 weken huur of meer  27 sept - 25 okt € 515
Laagseizoen   25 okt - 28 maart '25 € 475
Laagseizoen bij 3 weken huur of meer (3=2) 25 okt - 28 maart '25 € 325

* DE TOESLAG VOOR EEN G+ TYPE IS € 5,- PER DAG (ALLE G+ TYPES ZIJN VAN HET NIEUWE MODEL FIAT DUCATO)

TOELICHTING:

 • In de kerstvakantie/voorjaarsvakantie c.q. het laagseizoen is de minimale verhuurperiode 9 dagen, tenzij in de Benelux wordt gebleven;
 • In de kerstvakantie/voorjaarsvakantie geldt een toeslag van € 10,- per dag;
 • Bij een boeking van 2 weken of meer in de kerstvakantie/voorjaarsvakantie vervalt de toeslag en geldt 2 = 3;
 • In nagenoeg alle Europese landen (ook Frankrijk-Pyreneeën!) is het strafbaar om tussen 15 november en 15 maart op zomerbanden te rijden zonder toerusting voor winterse omstandigheden (zie ook o.a. website ANWB; er moeten ofwel sneeuwkettingen in een camper aanwezig zijn ofwel moet de camper op winterbanden rijden (bij constatering ervan betekent het een fikse boete;
 • In vele Europese landen is het meenemen van sneeuwkettingen überhaupt verplicht vanaf november tot april; deze kunt u bij ons aanvullend huren;
 • De campers zijn niet verzekerd onder de lijn Barcelona – Rome. Bij meer dan 3 weken huur is dat wel zo en is dit verzekerd worden. In overleg met ons/na aanvraag bij de verzekeraar kan hier (iets) van worden afgeweken; e.e.a. heeft te maken met huurders die in korte tijd lange afstanden gaan rijden, lang achter het stuur zitten en hierdoor afgelopen jaren de nodige (zware) schades hebben veroorzaakt;
 • Er mag het gehele jaar door niet boven de lijn Trondheim worden gereden ivm verzekeringtechnische redenen;
 • In het laagseizoen mag er niet naar Scandinavië worden gereisd zonder uitdrukkelijke toestemming van ons/verzekeraar; dit ivm het (sterk) verhoogde risico op schade ivm continue bevriezing van wegen in grote delen van Scandinavië, waarbij zgn “spijkerbanden” voor de verzekeraar/wettelijk verplicht zijn;
 • De campers worden alleen verhuurd aan gezinnen of stellen; geen gezelschappen.

 

Slaapkamers 1
Slaapplaatsen 5
Aanwezig:

Deze campers zijn het ruimst en royaals ingericht en hebben een alkoofbed en 2 grote stapelbedden, die geplaatst zijn achterin de camper. Er zijn vier slaapplaatsen met een lengte van zelfs 2,20 (!) meter, waarbij het dubbele bed een breedte heeft van bijna 1.50 m.

De stapelbedden hebben een breedte van 0,80m. en zijn zeer geschikt voor zowel kinderen als grote (jong-)volwassenen. Willen de 3e en 4e reiziger een stuk extra privacy en/of rust, dan is het G-type met stapelbedden zeer geschikt hiervoor.

Van de grote tafel kan nog een groot bed worden gemaakt, waardoor er probleemloos 5 mensen in kunnen slapen. Op het bankje kan eventueel nog een kind(je) slapen.

Het onderste stapelbed kan worden opgeklapt, waardoor een ruimte achter de camper (de zogenaamde “garage”) gemaakt kan worden van 2,20 x 1,10 x 1,50 meter (lengte, breedte, hoogte). 

In deze campers kunnen op kenteken 7 mensen mee, waarbij maximaal 5 volwassenen en 2 kinderen zijn verzekerd. De 7e plaats, ivm de uitzonderlijke mogelijkheid dat deze op kenteken staat, moet speciaal worden verzekerd en kost tezamen met het plaatsen van de 7e gordel €10,- per dag extra.