06-518 768 09
Nederlands Engels
de grootste wintersport - overwinteraar verhuurder van Nederland
Huur uw camper vanaf 45 euro per dag

Camper huren om te overwinteren

Overwinteren tegen winterdepressie

Heel wat mensen hebben 's winters sneller last van sombere en depressieve gevoelens. De donkere dagen, de kou, het gebrek aan zonlicht: het zijn allemaal factoren die makkelijk zorgen voor negatieve emoties. Niet voor niets schrijven dokters vaak een verblijf op een zonnige bestemming voor aan mensen die last hebben van de seizoensgebonden depressie, meer bepaald de winterdepressie. Overwinteren in een zonnig zuiders land zoals Spanje of Turkije kan klachten van depressie dan ook danig verminderen. Zowel op fysiek als mentaal vlak kan een langdurig winters verblijf in een zonnig oord nuttig zijn.

Gewrichtspijnen en reuma

Als het 's winters koud en vochtig is, dan worden bij veel mensen met reuma de gewrichtspijnen een stuk erger. Door de koude gaan de weefsels en de spieren rond de gewrichten ineenkrimpen en verzwakken, waardoor er sneller pijn onstaat. Ontstekingspijnen aan de gewrichten kan je verminderen door tijd door te brengen op een zonnige, warme bestemming, bij voorkeur een plaats waar een droog klimaat heerst. Reuma, artrose, artritis en andere aandoeningen die met pezen en gewrichten te maken hebben varen doorgaans wel bij zachte temperaturen en een lage vochtigheidsgraad.

Astma en ademhalingsproblemen

Mensen met astma en problemen met de luchtwegen zijn gebaat bij een zachte en zuivere lucht. Sommige van hen gaan dan ook naar een bestemming met een aangename, droge lucht om de winter te overbruggen. Als de winter toeslaat met erg vochtig, mistig en ongezond weer, dan is het een goed idee om naar een zonnig land te vertrekken. Door enkele maanden te overwinteren kan je zo de symptomen een heel stuk minder erg maken of zelfs volledig laten verdwijnen.

Fibromyalgie en CVS

Fibromyalgie en het chronische vermoeidheidssyndroom zijn twee aandoeningen die vaak in verband gebracht worden. Het gaat om ziekten die een amalgaam van symptomen met zich meebrengen zoals spierpijnen, vermoeidheid en algemene zwakte. Vermits de symptomen van deze aandoeningen verergeren bij koude, vochtigheid, regen en sneeuw, zijn ook patiënten met deze ziektes gebaat met een overwintering van enkele weken of maanden in een warm land.

Stress en gezondheid

Vitamine D
Stress is een cruciaal begrip geworden als het gaat om het beschrijven van oorzaken van aandoeningen. Stress zorgt er vaak voor dat de symptomen van ziekten worden ontketend en dat de ziekte erger wordt. Ook 's winters willen mensen de stress ontvluchten en gekoppeld aan een warm klimaat kan een overwintering dan erg goed zijn voor de gezondheid. Door in een zonnig land te overwinteren neemt het lichaam meer vitamine D op waardoor je meer energie krijgt. Hierdoor vergroot je weerstand om met stress om te gaan en krijgt stress minder kans om symptomen van ziekten te doen ontstaan.

Kerst

In tegenstelling tot de traditionele bijklank die de eindejaarsperiode heeft - namelijk een ontspannen en gezellige familieperiode - hebben meer en meer mensen last van zogenaamde "eindejaarsstress". Cadeautjes kopen, sociale verplichtingen, de kunstmatige sfeer van blijheid: sommigen worden er niet vrolijker maar net triester van. Om hier een antwoord op te bieden kan het goed zijn om te overwinteren, zodat je jezelf niet ten prooi laat vallen aan een "eindejaarsdepressie". Overwinteren op een rustig plekje in de zon en de jaarovergang op een relaxte manier vieren kan nuttig zijn voor zowel lichaam als geest.