06-518 768 09
Nederlands Engels
U huurt al een camper bij ons vanaf € 45,- per dag
De grootste én goedkoopste overwinteraar-wintersport verhuurder van Nederland

Veelgestelde vragen

Zit er op de camper een fietsendrager en een luifel?

Op al onze campers zit niet alleen een fietsendrager en een luifel, maar de camper is ook voorzien van gratis accessoires zoals airco in het leefgedeelte, navigatie, tv met dvd/usb speler, combimagnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, campingboeken, tuinstoelen en /-tafel en nog veel meer.

Als je boekt, hoeveel moet ik dan aanbetalen?

Als je boekt, betaal je 25% van de huursom binnen 5 werkdagen, zoals dat regulier is in onze branche.

Hoeveel vrije kilometers mag ik rijden bij Friesland Campers?

Alle gereden kilometers bij Friesland Campers zijn gratis!

Hoe zijn de campers verzekerd, wat is het eigen risico en is dit per gebeurtenis?

Onze campers zijn all risk verzekerd en hebben daarnaast een aanvullende inzittenden- en rechtsbijstandverzekering. Het eigen risico bedraagt € 900,-. Dit is een éémalig bedrag. Als er meerdere schadegevallen zijndan rekenen wij slechts één keer het eigen risico.

Kun je dit eigen risico afkopen?

Jawel, het eigen risico kan bij ons worden afgekocht. Als u € 95,- betaalt, verlaagt u het eigen risico naar € 195,- Dit wordt weer éémalig gerekend bij schades. Rijdt u dus nog een tweede schade, dan wordt niet opnieuw een bedrag in rekening gebracht. Enige uitsluiting bij afkoop van de waarborgsom/eigen risico is schade aan de achterbumper/-kant door huurder zelf veroorzaakt. Bij huur langer dan 3 weken is er een vloeiende regeling, aangezien bij langere huur de kans op schade natuurlijk iets groter wordt; zie hiervoor onze algemene (huur)voorwaarden.

Wat is de borg en moet deze extra worden betaald?

De borg is bij ons synoniem aan het eigen risico.

Hoe is de pechhulp geregeld en wat gebeurt er bijvoorbeeld bij een lekke band of pech?

Wij laten de pechhulp/wegenwacht op onze campers vrij. Veel huurders hebben namelijk standaard al pechhulp binnen- en buitenland via hun eigen (reis)verzekering geregeld en zouden dan dubbel (!) betalen. Mocht dit echter niet bij uw verzekering zijn geregeld, dan kan dat bij ons geregeld worden voor € 10,- per week. U krijgt dan het nummer van de alarmcentrale SOS International, die door geheel Europa pechhulpdekking biedt.

Daarnaast bieden wij de een plusverzekering; alle kosten bij stilstand, zoals vervangend vervoer, hotelkosten, telefoonkosten etc. zijn gedekt; kosten € 1,05 per dag (eten en drinken zijn niet inbegrepen).

Wordt er ook instructie gegeven bij vertrek?

Elke huurder krijgt op voorhand een uitgebreide handleiding van de door hen gehuurde camper thuisgestuurd. Een week voor het ophalen van de camper krijgt de huurder een mail met hierin een instructie-filmpje over het functioneren van de camper, de verschillende tanks, het gas en ander zaken. Bij vertrek kunnen vragen, die nog niet in de handleiding of het filmpje beantwoord zijn worden gesteld.

Kan ik mijn auto tijdens mijn huurperiode bij u achterlaten?

U kunt uw auto uiteraard bij ons achterlaten. Wij hebben hiervoor een afgesloten en beveiligde ruimte, waar uw auto kan staan. Hiervoor rekenen we een marginale vergoeding.

Hoe laat kunnen we de camper ophalen en terugbrengen.

Op de haaldag kunt u de camper in de loop van de middag, maar uiterlijk om 16:00 uur ophalen. Over het algemeen vertrekken de campers tussen 1330 uur en 1500 uur.

Op de terugbrengdag dient u de camper om 9:00 uur in te leveren. De camper dient schoon en tijdig te worden teruggebracht. Let op! Rond 9:00 uur is het vaak druk, zodat u soms even zult moeten wachten. Bent u wat eerder, dan zal het meestal wat vlotter gaan. Zowel voor als tijdens uw camperreis kunt u aangeven of u de eindschoonmaak van de binnen- en/of de buitenzijde zelf doet of dat Friesland Campers dit tegen betaling verzorgt.

Hoelang dient men een rijbewijs te hebben om een camper te mogen besturen?

De tijdens uw reservering opgegeven personen mogen de camper besturen. Bestuurders moeten minimaal 25 jaar oud zijn en minstens 5 jaar in het bezit zijn van een geldig en voor het besturen van het betreffende type camper voorgeschreven rijbewijs. In overleg zijn hierop uitzonderingen te maken. Jongere stellen onder de 25 jaar mogen, mits ze met hun 2-en gaan eventueel ook al vanaf 21 jaar bij ons een camper huren. Dit gaat altijd dan in overleg met ons.

Is roken of zijn huisdieren toegestaan?

Het meenemen van huisdieren in de camper is niet toegestaan, tenzij hiervoor door de verhuurder expliciet toestemming is verleend. In overleg zijn er bij ons wel mogelijkheden om huisdieren mee te nemen, dit kost € 2,50 per dag. In dit geval moet (!) u een stofzuiger meenemen en kan de binnenschoonmaak niet worden afgekocht. De camper dient dan spik en span te worden ingeleverd.

Het is niet toegestaan om te roken in de camper.

Is het mogelijk op iedere dag van de week een camper te huren?

Friesland Campers hanteert vaste wisseldagen, namelijk de vrijdag. Buiten het seizoen (vanaf eind oktober tot begin april) kunt u in overleg op elk gewenst tijdstip de camper halen/brengen.

In het verhuurseizoen mag u de camper ook altijd donderdagmiddag of –avond terugbrengen.

Kan ik eerst een camper komen bekijken?

Het is zeker mogelijk om onze verhuurcampers te komen bekijken, maar maak van te voren wel even een afspraak. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Tussen maart en november zijn namelijk meestal alle campers verhuurd. Een bezichtiging kan dan alleen plaats vinden op een vrijdag tussen 12:00 en 13:00 uur, als de schoonmaaksters en de monteurs grotendeels klaar zijn met hun werk.

Ik wil extra opties reserveren, kan dit op elk gewenst tijdstip?

Indien u extra opties wenst, kunt u dit aangeven bij uw reservering. Zes weken voor vertrek krijgt u van ons een uitgebreide e-mail, waarbij u extra’s ook nog een keer kunt aangeven.

Kan ik een huurperiode na reservering nog verlengen?

In de drukke periode is dit niet mogelijk. In het laagseizoen is dit vaak geen probleem.

Welke kosten worden nog berekend naast de huursom?

Wij berekenen alleen éénmalig de adminisitratiekosten (€ 12,50) en eindcontrolekosten/rijklaarmaakkosten (€ 17,50) euro. Dit is een vergoeding voor de administratieve werkzaamheden en de werkzaamheden die de monteur en schoonmaaksters uitvoeren voor vertrek van een camper.

Waarom zouden wij een camper huren bij Friesland Campers?

Bij Friesland Campers bieden wij kleinere en grotere campers aan in allerlei prijsklasses al vanaf € 270,- per week tot € 1185,- per week, waar ook weekendhuur of anders tot de mogelijkheden behoort. Onze campers, semi-integraal of alkoof, zijn volledig kilometervrij en voorzien van heel veel gratis extra’s. Wij zijn al enige jaren de grootste verhuurder in het laagseizoen, wat ook het gevolg is van onze zeer scherpe prijzen buiten het hoogseizoen.

Wij worden binnen onze branche aangemerkt als een bedrijf met een uitstekend prijs-kwaliteitsverhouding, wat onder andere komt door de meer dan 200 accessoires die onze huurders gratis meekrijgen. En, alle kilometers zijn volledig vrij (!) op al onze campers. Na de vakantie worden dus extra kilometers niet apart afgerekend!

Al onze campers zijn uitgerust met heel veel gratis extra’s, waaronder airco in de cabine én airco in het leefgedeelte, tv met dvd/usb-speler, fietsendrager, uitgebreide alarmering met o.a. koolmonoxide- en brandalarm, elektronische kluis met cijferslot, modern navigatiesysteem van geheel Europa met veel extra’s,  hervulbare LPG-gasfles,  ANWB-kampeergidsen, ACSI-camperplaatsen met alle camperplaatsen in Europa, etc.

Daarnaast bevatten de campers een volledige keukenuitrusting met combimagnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, borden, bestek etc. en een complete tuinset met campingtafel en -stoelen en campingtapijt. Ons totale en gratis accessoirespakket bestaat uit meer dan 200 items.

Er mogen in enkele campers huisdieren mee. Ook kunt u bij ons een breed scala aan extra’s huren, zoals een skottelbraai, fiets, scooter, Zodiac met buitenboordmotor en meer van dit soort leuke dingen, die een camperreis onvergetelijk maken.

In elke camper is bovendien een speciaal voor die camper geschreven handleiding aanwezig, waarin alles staat beschreven en die bovendien veel “tips en trucs” bevat voor een geslaagde campervakantie.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Friesland Campers?

De algemene voorwaarden van Friesland Campers zijn online in te zien. Onderstaand kunt u middels de link de algemene voorwaarden voor het huren van een camper inzien:

Algemene Voorwaarden Friesland Campers